25-02-11

thema Carnaval

Er werd deze week heel gek gedaan in ons klasje, dit naar aanleiding van het thema carnaval. Met carnaval mag je even iemand anders zijn en daarom werden wij allemaal clowntjes. Omdat het thema carnaval heel beangstigend kan zijn met al die maskers en verkleedkledij  hielden wij het bij iets vertrouwd. Daarom werkten we heel de week rond de clown. We maakten clownenhoedjes, dansten, zongen een liedje, verkleedden ons in een clown en nog veel meer. Volgende week gaan we verder met dit thema.

Zo doen wij de clownendans!

thema carnaval 152.JPGDit zijn enkele clowntjes van onze klas:

thema carnaval 163.JPGthema carnaval 167.JPGthema carnaval 169.JPGthema carnaval 162.JPGthema carnaval 149.JPGthema carnaval 150.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelen met serpentines en andere carnavalsattributen

thema carnaval 165.JPGthema carnaval 159.JPGthema carnaval 153.JPGthema carnaval 155.JPGthema carnaval 154.JPGthema carnaval 166.JPGthema carnaval 170.JPGthema carnaval 172.JPGthema carnaval 171.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schilderen van onze bordjes, voor onze clownhoedjes

thema carnaval 173.JPGthema carnaval 174.JPGthema carnaval 175.JPG

thema carnaval 177.JPG

thema carnaval 178.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wachten op de mama's en papa'sthema carnaval 183.JPG

thema carnaval 182.JPGthema carnaval 184.JPG

09:38 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-02-11

Thema Muziek

Deze week lieten de peutertjes hun muzikale talenten zien. Muziek 104.JPG

Maandag zijn we begonnen met onze muziekbeer te zoeken. Ezeltje had zich in de klas verstopt en de kindjes moesten op zijn geluid afgaan en vinden. Na de speeltijd schilderden we onze bordjes voor ons muziekinstrumentje.

Dinsdag had Jules allerlei muziekinstrumenten mee, een trommel, een fluit, een accordeon, gitaar, schudbusjes en nog veel meer. Natuurlijk mochten we hier op spelen. Wat was dit reuzefijn. De instrumentjes werden nadien ook op onze zandbak gelegd zodat we ze de hele week konden bespelen. Ook speelden we nog een klein spelletje, de kindjes moesten raden welke instrumenten de juf bespeelde. Achteraf schilderden we verder aan onze bordjes. Bij juf Evi mochten de kindjes puzzelen, dit lukte al aardig.

Woensdag klommen, klauterden, sprongen en kropen met de beweginsomloop in de zaal. En natuurlijk speelden we ook nog een beetje in ons klasje.

Donderdag dansten we op de muziek en knutselden we verder aan ons muziekinstrumentje. We mochten onze geschilderde bordjes versieren met plakfiguurtjes en confetti. Nadien deed de juf er rijst in en niette alles toe. Zo kregen we een schudbordje om muziek mee te maken.Muziek 147.JPG

Vrijdag turnden we met Meester Sam en meester Kevin. Daar deden we een touwcircuit.

Kortom het was weer een hele leuke week met veel muziekplezier!

 

11:17 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-11

thema Jules op het toilet

Deze week werkten we een hele week rond het prentenboek Jules op het toilet.

14:26 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-11

thema Brrr ... het is koud

Deze week werkten we rond het thema koud. Maandag had Jules het heel koud, de kindjes moesten hem warme kledij aandoen en natuurlijk hadden zij zich ook lekker warm aangekleed. Een sjaal, een muts, wanten, een warme dikke jas, ... waren enkele woordjes die we deze week leerden. Daarna mochten de kindjes wat spelen of een muts en sjaal voor Jules kleven.

Dinsdag speelde juf Leen weer Tik tak en dit stond in het teken van sneeuw en een sneeuwman, achteraf boetseerden de kindjes zelf een sneeuwman.

Woensdag leerden we een liedje aan over de muts, sjaal en wanten( Hup Jules), we deden op de muziek ook een klein spelletje in de zaal. De kindjes mochten dansen en als de muziek stopte, moesten ze snel op hun poep gaan zitten.

Donderdag gingen we normaal gezien lekkere snoepjes maken voor de vogeltjes, met de appels die de peutertjes moesten meebrengen. Maar deze activiteit is niet kunnen doorgaan omdat veel mama's en papa's vergeten waren van een appel mee te geven. In plaats daarvan hebben we onze geboetseerde sneeuwman wit geschilderd.

En vrijdag was het weer turnen bij Meester Sam en Meester Kevin, dansten we nog een beetje in ons klasje en natuurlijk werd er ook nog wat afgespeeld.

 

11:27 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |