04-02-11

thema Brrr ... het is koud

Deze week werkten we rond het thema koud. Maandag had Jules het heel koud, de kindjes moesten hem warme kledij aandoen en natuurlijk hadden zij zich ook lekker warm aangekleed. Een sjaal, een muts, wanten, een warme dikke jas, ... waren enkele woordjes die we deze week leerden. Daarna mochten de kindjes wat spelen of een muts en sjaal voor Jules kleven.

Dinsdag speelde juf Leen weer Tik tak en dit stond in het teken van sneeuw en een sneeuwman, achteraf boetseerden de kindjes zelf een sneeuwman.

Woensdag leerden we een liedje aan over de muts, sjaal en wanten( Hup Jules), we deden op de muziek ook een klein spelletje in de zaal. De kindjes mochten dansen en als de muziek stopte, moesten ze snel op hun poep gaan zitten.

Donderdag gingen we normaal gezien lekkere snoepjes maken voor de vogeltjes, met de appels die de peutertjes moesten meebrengen. Maar deze activiteit is niet kunnen doorgaan omdat veel mama's en papa's vergeten waren van een appel mee te geven. In plaats daarvan hebben we onze geboetseerde sneeuwman wit geschilderd.

En vrijdag was het weer turnen bij Meester Sam en Meester Kevin, dansten we nog een beetje in ons klasje en natuurlijk werd er ook nog wat afgespeeld.

 

11:27 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.