11-12-10

thema geel, blauw, rood en groen

Het is mogelijk dat je peuter de kleuren nog niet kan benoemen en herkennen. Maar onderscheiden lukt al aardig. Dit is heel normaal want het begrip kleur is heel abstract, dus ook heel moeilijk om te begrijpen voor je peuter. De peuters moeten de tijd krijgen om de kleuren eigen te maken. Dus veel herhaling is de boodschap dit doen we al spelend. Ook thuis kunnen jullie een handje helpen. Enkele tips:

* benoem samen met je peuter de kleuren bij alledaagse voorwerpen alleen de basiskleuren dan blauw, geel, groen en rood.

* laat je peuter de kleuren benoemen die hij/zij al kent

* een spelletje: laat je peuter voorwerpen zoeken met dezelfde kleur

Deze week herhaalden we onze basiskleuren rood, geel, blauw en groen, hoe meer ze aanbod komen hoe beter. We kleurden met wasco's, we sorteerden de kleuren, we deden allerlei kleuren spelletjes, bouwden een gele, groene, rode en blauwe toren enz ...

Ook leerden we een liedje aan waardoor we een kleurtje in ons klasje moesten zoeken. "Rood, rood, ik heb geen rood. Ik moet nog rood gaan zoeken, hier in alle hoeken."  Juf vertelde een verhaaltje over Blauwtje, geeltje, roodje en groentje.

Het was weer een leuke en kleurrijke week!

 

18:22 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.