26-11-10

thema Sint en Piet

Deze week werkten we rond het thema Sint en Piet. Maandag morgen had Jules een zak vol speelgoed mee. Hij vertelde ons dat Sinterklaas en zwarte piet kadootjes geven aan de brave kindjes. Jules vertelde ons wat hij graag van zwarte piet en Sinterklaas zou krijgen. Een grote bal en een kasteel van de ridders. Daarna haalde hij een Sinterklaaspop en een zwarte pietpop uit de zak. Juf Leen speelde er eventjes poppenkast mee. Nadien mochten we zelf scheuren en plakken. We scheurden uit speelgoedfolders wat we graag wilden krijgen en plakten nadien dat in een zak. Zo kon Sinterklaas weten we onze lieve peutertjes allemaal wilden krijgen.

Dinsdag morgen vertelde juf Leen een verhaaltje van Jules die een mooie mijter knutselde voor Sinterklaas. Maar het woordje mijter is nog wel moeilijk voor onze kleintjes. Sinterklaas heeft een HOED(mijter) volgens de kleintjes. Daarna stempelden we met kurken en verf. Dat werd later onze mooie pietenmuts.

Woensdag leerden we het liedje "Sinterklaas kapoentje". En oefenden we nog eens voor ons schoolfeest.

Donderdag vertelde juf Leen het verhaaltje van Jules weer en werden er bij de prenten de juiste voorwerpen gelegd. Daarna mochten de peutertjes het verhaaltje zelf spelen met de poppen van Sinterklaas, Zwarte Piet en Jules. Maar dit was nog heel moeilijk. We knutselden ook nog verder aan onze pietenmuts.

Vrijdag turnden we met meester Kevin en meester Didier. Daar mochten we spelen met de bal en loopklossen. Tussen de turnlessen door keken we nog naar een filmpje van "Dag Sinterklaas."

Het was weer een fijne week vol Sinterklaasplezier!

13:58 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

t was weer een gezellige middag

gr
marja

Gepost door: Marja verf | 26-11-10

De commentaren zijn gesloten.