08-10-10

Thema Herfst

Deze week leerden onze peutertjes over de Herfst.

Maandag zijn we samen met de kleuters van de derde kleuterklas naar het park gegaan. Daar hebben we blaadjes, kastanjes, eikels, ... geraapt. We hadden een hele zak vol! Nadien deden we een klein spelletje met de blaadjes en plakten we een glazenpotje met geel zijde papier en gedroogde bladeren. Zo maakten we een leuk herfstlichtje. In de namiddag hebben onze peutertjes lekker geslapen.

Dinsdag was het weer ons Tik Tak momentje, ook daar kwamen er veel blaadjes en kastanjes aanbod. De hond danste met de blaadjes, de spin verstopte haar tussen de blaadjes, de juf maakte een kastanje mannetje, enz ... . In de voormiddag werkten we verder aan ons Herfstlichtje en schilderden we onze doosjes met verf. Dit deden we door een kastanje in  de verf te stoppen en nadien in ons doosje te leggen en dan schudden maar. Ons Herfstdoosje was bijna klaar.

Woensdag leerden we een liedje over de blaadjes die vallen van de bomen (cd Dag Jules). We werkten ook nog verder aan ons Herfstdoosje en plakten er gedroogde blaadjes op. Dan nog vullen met kastanjes en blaadjes en alles was klaar.

Donderdag mochten de peutertjes eens gooien en rollen met de kastanjes. Ze gooiden de kastanjes al goed in de doos. Daarna herhaalden we ons liedje nog een keertje. We stempelden met onze handjes een grote boom en daarna plakten we er nog gedroogde blaadjes op. Zo maakten we een mooie herfstboom.

Vrijdag speelden we nog een klein herfstspelletje. Wat was er onder ons laken verstopt, een kastanje, een blaadje of een spin? Nadien mochten de peutertjes nog wat spelen en dan was het weer tijd voor turnen.

Kortom het was weer een leerrijke week vol blaadjesplezier!

10:54 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.