24-09-10

thema kleur

Het is mogelijk dat je peuter de kleuren nog niet kan benoemen en herkennen. Maar onderscheiden lukt al aardig. Dit is heel normaal want het begrip kleur is heel abstract, dus ook heel moeilijk om te begrijpen voor je peuter. De peuters moeten de tijd krijgen om de kleuren eigen te maken. Dus veel herhaling is de boodschap dit doen we al spelend. Ook thuis kunnen jullie een handje helpen. Enkele tips:

* benoem samen met je peuter de kleuren bij alledaagse voorwerpen alleen de basiskleuren dan blauw, geel, groen en rood.

* laat je peuter de kleuren benoemen die hij/zij al kent

* een spelletje: laat je peuter voorwerpen zoeken met dezelfde kleur

Elke dag hebben we een kleurtje aangeleerd. Dit deden we met Jules en zijn neus. We leerden een liedje aan. Jules die heeft een blauwe neus, blauwe neus, blauwe neus. Jules die heeft een blauwe neus, een blauwe neus. Elke dag werd dit liedje verandert volgens het kleurtje van de dag. Nadien vertelde de juf een verhaaltje over Kaatje Koe. Kaatje Koe die was heel verdrietig want ze had geen mooie kleurtjes. Maandag kwam ze een wolkje tegen en die zorgde dat ze een blauwe vlek kreeg, dinsdag rook ze aan een rode bloem en dan kreeg ze een rode vlek, woensdag lag ze te zonnen en de zon zorgde voor een gele vlek, donderdag kwam er een kikkertje en die sprong op haar rug en zorgde voor een groene vlek. Wauw wat was Kaatje Koe blij met haar mooie kleurtjes, maar vrijdag regende het en dan spoelden al die mooie kleurtjes terug weg.

Maandag begonnen we met de kleur blauw. Jules die had een blauwe neus. Natuurlijk wilden alle peutertjes ook een blauwe neus hebben zoals Jules. Nadien vertelde de juf het eerste deeltje van het verhaaltje van Kaatje Koe. Daarna mochten we zelf een wolkje schilderen met de verfdotters. Dinsdag had Jules een rode neus en plakten we met rood glanspapier een mooie bloem. Woensdag had Jules een gele neus en stempelden we met gele verf en spons een zon. Donderdag had Jules een groene neus en kleurden we met groene wasco's een kikker. En vrijdag maakte Juf Leen er een mooi kleurboekje van.

Woensdag was het ook strapdag in onze school. Alle kindjes van de lagere school moesten dan een tourtje lopen. Natuurlijk mochten de supportertjes niet ontbreken dus gingen de kleutertjes van juf Mia en de kleine peuters hen toejuichen.

Donderdag genoten we ook nog een beetje van het nazomer weer en speelden we met alle kindjes buiten in de speeltuin.

En vrijdag werd er weer geturnd en gespeeld en in de namiddag deden onze kleutertjes hun middagdutje.

 

 

 

 

 

 

 Ons kleurboekje

14:46 Gepost door juf leen in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Weer leuke fotos! Het was weer een leerrijke week voor onze kindjes. Grtjs. Mama van Alicia en Lucas.

Gepost door: Angela | 24-09-10

De commentaren zijn gesloten.